Agilos IT
#WIN-WIN

#WIN-WIN SITUACIJA JEDINA JE SOLUCIJA.

Blog

Uspješna poslovna komunikacija

Cilj poslovne komunikacije je jednostavnije i efikasnije ostvarenje poslovnih ciljeva. Iako je dokazano da i životinje komuniciraju, sposobnost komunikacije volimo smatrati ljudskom specifičnošću, zašto onda u tom procesu ne bismo pokazali najveće ljudske kvalitete?


Data Quality

Ako imamo loše podatke, nemamo kvalitetne informacije. S neupotrebljivim informacijama imamo manje znanja što će na kraju rezultirati donošenjem riskantnih poslovnih odluka. Time riskiramo porast nepredviđenih troškova, ali i nemogućnost pravovremenog reagiranja.


Što moj klijent želi?

Česte šale u IT svijetu su one o odnosu klijenta i tvrtke koju je angažirao. U tim šalama klijent je onaj koji proganja, mačak Tom, a tvrtka je miš Jerry koji traži rupu u koju bi se sakrio. Iako je u rupi siguran od „zločestog“ klijenta, Jerry će kad-tad u potrazi za hranom izaći iz rupe, a onda počinje igra mačke i miša koja je ponekad slična odnosu između klijenta i tvrtke.


Promjena karijere

Mislio sam da će početak izgledati kao da netko ispred mene stavi torbu punu kozmetike, i ja neću znati što čemu služi. Zapravo, naišao sam na razumijevanje i na sustavni plan razvoja mene kao jedinke u IT sektoru. Jedini preduvjet je bio moja snažna želja za promjenom i moja čelična motivacija.


Explain plans

When we write SQL and want to execute it, what happens behind the scene is that query optimizer creates steps to execute your query against the database. Basically, the optimizer's job is to take SQL statements and decide how to fetch the data in the quickest manner.


Top